Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، زنی که ما پای صحبت‌های او نشسته‌ایم تنها در هفته گذشته پنج مراجعه‌کننده داشته که از او خواسته‌اند برایشان فال بگیرد و پیشگویی کند حضورشان در بازار سرمایه خوش‌اقبالی به همراه دارد یا بداقبالی. سبزپوش شدن تابلوی بورس تنها برق چشمان سهامداران را نبرده؛ فال‌گیرها، کف‌بین‌ها، سر کتاب باز کن‌ها، دعانویس‌ها و پیشگوها هم با رونق بازار سرمایه کاروبارشان سکه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهمتُ بگو، فالش بگیرُم

مشتریانی که تا چندی پیش در میان ته‌مانده‌های فنجان قهوه یا ورق‌های پاسور به دنبال نیمه‌گمشده یا آینده کاری و مالی خود می‌گشتند الان می‌خواهند بدانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند یا نکنند؟ اصلا می‌خواهند بدانند نماد کدام سهام مثبت می‌ماند و کدام سهام را نخرند که ضرر نکنند.  خبر رکوردهای پی‌درپی بورس به گوش آنها هم خورده و حالا وسوسه‌ شده‌اند، در روزهایی که لحظه به لحظه فقیرتر می‌شوند و ارزش پولشان را از دست‌ می‌دهند، در این بازار سرمایه‌گذاری کنند تا شاید بخت و اقبال با آنها باشد و جلوی ضرر بیشترشان را بگیرند. اما شاید بپرسید پس در این فرآیند کلاس‌های آموزشی و آدم‌های کارکشته که سالهاست در بورس حضور دارند چه جایگاهی برای جذب تازه‌واردان به بازار سرمایه دارند؟ جوابش متاسفانه تلخ است؛ آنها هیچ جایگاهی ندارند. چرا؟ چون سرشان شلوغ است و حال و حوصله آموزش ندارند. در چنین شرایطی تازه‌وارد بخت برگشته باید دست به دامان فالگیر و رمال شود تا شاید به او بگوید چه سهمی بخرد و چه سهمی نخرد. همان‌طور که سال‌ها پیش می‌دیدیم فالگیرها و کف‌بین‌ها می‌گفتند کی در خانه‌تان می‌خورد و خواستگاری از راه می‌رسد یا کی رئیس بهت پاداش می‌دهد. حالا در این شرایط این آدم‌ها سرنوشت دارایی‌شان را به دانه‌های سیاه قهوه ته فنجان یا ورق‌های پاسور می‌سپارند.

اگر می‌خوای مبلغ بالایی بورس بخری فال کامل بگیر

با یکی از این فالگیرهایی که در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعالیت دارد و در ماه‌های اخیر سرش شلوغ‌تر از گذشته شده تماس گرفتیم. شماره تماسش را بالای صفحه‌ای که نشان می‌دهد ۲۷ هزار دنبال‌کننده دارد و پست‌هایش را ۴ هزار نفر پسندیده‌اند، قرار داده است. بعد از چند بوق آزاد، زن آن سوی خط با لحنی که یادآور منشی‌هاست پاسخ می‌دهد. بعد از احوالپرسی گرمی از من می‌پرسد می‌خواهم چه نوع فالی بگیرم و چقدر می‌خواهم برای بخت و اقبالم هزینه کنم. می‌گویم مگر می‌شود برای بخت و اقبال هزینه نکرد. مشکل مالی ندارم و فقط می‌خواهم بدانم چه در انتظارم است. از صدایش معلوم می‌شود که گل از گلش شکفته است. حالا که مطمئن شده، مشکل مالی وجود ندارد، در کسری از ثانیه منوی قیمت‌ها را برایم می‌خواند: «تاروت ۴۰ هزار تومن، قهوه ۴۵ تومن، قهوه تاروت ۵۵، احساسی ۴۰، قهوه تاروت و شمع ۷۰ هزار تومن و قهوه تاروت، شمع و چای ۸۰ هزار تومان.» دست‌دست کردنم را که متوجه می‌شود، می‌گوید: «قربونت برم خواستگار داری؟» می‌خندم و منکرش می‌شوم. می‌گویم کار من اقتصادی است، می‌خواهم در بورس سرمایه‌گذاری کنم. بدون اینکه تعجب کند یا سوال اضافه‌ای بپرسد، می‌گوید: «اگر می‌خوای مبلغ بالایی بورس بخری فال کامل بگیر اما اگر می‌خوای یه مبلغ کم سرمایه‌گذاری کنی، تک‌نیت کن.» ترفند دست‌دست کردن در مکالمه با این آدم‌ها انگار همه جا جواب می‌دهد. از نگرانی‌ام بابت اینکه ممکن است تا به حال از این نوع فال‌ها نگرفته باشد می‌گویم اما خیلی جدی آب پاکی را روی دستم می‌ریزد و می‌گوید: «نگران نباشید! این مدت خیلی‌ها برای این کار پیشمون اومدن و فال گرفتن. توی همین یک هفته گذشته پنج تا مشتری مثل شما داشتیم. خداروشکر راضی هم بودن و بعدا تشکر هم کردن.»‌ همین که حرفش قطع می‌شود، می‌پرسم یعنی حتی می‌تونید بگید چه سهمی بخرم؟ قاطعانه و طوری که انگار عصبانی شده است جواب می‌دهد: «ببین عزیزم برات توضیح دادم اگر فال کامل بگیری با جزئیات برات میگم که چی میشه و تو این جزئیات می‌تونی متوجه شی چه بورسی بخری و بعد هم جواب سوالاتتون رو می‌گیرید. خیالتون راحت.»

شق‌القمر که نمی‌خواهم بکنم

«مهارت ما، اعتبار ماست»؛ این شعار را بالای صفحه اینستاگرامش نوشته و ۴ هزار دنبال‌کننده دارد. در توضیحات هم اضافه کرده که ۱۰ سال سابقه کار دارد و ارائه خدمات به‌صورت «غیرحضوری و تماس‌تلفنی» انجام می‌شود. پشت‌خط زنی با صدای ریز اما خسته پاسخ می‌دهد. انگار همین الان از خواب بیدار شده است. به‌نظر می‌رسد از اینکه ساعت ۳ بعدظهر از گوشی تلفنش زنگ خورده ناراحت شده اما نمی‌خواهد مشتری‌ بی‌ملاحظه‌اش را از دست بدهد. برای همین اولین سوالش این است که چقدر می‌خواهم خرج کنم؟ «گل خانمم، نوع فال‌ هم فرق نمی‌کنه.» عدد را می‌گویم. حالا سینه‌اش را صاف می‌کند و می‌گوید خب برای چه کاری می‌خوای؟ می‌گویم «سرمایه‌گذاری در بورس، چی بخرم، چی نخرم ولی می‌خوام مطمئن باشم که فال بورسی گرفتید.» اما خوش‌خیال بوده‌ام که اینطور صحبت کرده‌ام، انگار به زن فال‌گیر بد و بیراه گفته‌ام. با لحن جدی‌ای می‌گوید: «توی اون صفحه‌ نوشتم که. صدبار هم توی پست‌ها توضیح دادم. برای هر نیتی که بکنید. فرقی نداره نیتتون چی باشه. ما فال می‌گیریم.» نگرانی‌اش را سعی می‌کنم رفع کنم و می‌گویم «راستش چون می‌خوام مبلغ زیادی تو بورس سرمایه‌گذاری کنم یکم نگرانم، برای همین می‌خوام بدونم شما تا حالا برای کس دیگه‌ای هم فال بورسی گرفته‌اید؟» پاسخش اما جالب است: «آره. شق‌القمر که نمی‌خوام بکنم. فال عجیبی هم نیست. شعار ما رو حتما خوندید که نوشتیم مهارت ما اعتبار ماست و توی هایلایت رضایت هم می‌تونید ببینید که مشتریای ما از خدماتمون راضی بودن.»

تک‌نیت برای هر سهم

وقتی می‌خواهم با او صحبت کنم یاد شخصیت «رمال» در نمایشنامه «شهرقصه»‌ می‌افتم ولی حسرت می‌خورم که چرا نمی‌توانم صدایش را بشنوم اما خب، این هم راه و رسم رمال‌های دنیای مدرن شده است؛ تلفن سخت جواب می‌دهند اما برای پیام دادن در پیام‌رسان‌های داخلی همیشه آماده به‌کار هستند و دست به کتاب تا برای مشتری‌ها سرکتاب باز کنند. رمالی که سراغش رفته‌ام در صفحه اینستاگرامش ۹۹ هزار دنبال‌کننده دارد. بدون حاشیه‌ای سراغ اصل مطلب می‌روم و در اولین پیامم از او می‌پرسم: «برای بورس هم فال می‌گیرید؟» او هم بدتر از من بدون سلام و حرف اضافه‌ای سوالم را با سوال جواب می‌دهد: «چی می‌خوای بدونی؟» می‌گویم که قرار است در روزهای آینده پولی دستم بیاید و می‌خواهم تمامش را در بورس سرمایه‌گذاری کنم. حالا می‌خواهم بدانم چه سهمی بخرم خوب است و سود می‌کنم. طوری پیامش را می‌نویسد که انگار کار هر روزه‌اش است؛ «اسم‌ سهم‌هایی که می‌خوای بدونی رو میدی بهم، هر کدوم یه نیت. تک‌نیت ۱۵ هزار تومان برات آب می‌خوره.» اما می‌خواهم مطمئن بشوم که ضرر نمی‌کنم. برای همین حرفم را صادقانه با او در میان می‌گذارم. در مقابل برایم می‌نویسد: «آره خواهرم. خیلی‌ها برای کارهای اقتصادی می‌آیند و راضی هم بودند.»

کد خبر 524985 برچسب‌ها خرافات و رمالی بورس تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس سرمایه گذاری بازار سرمایه چه سهمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!

به گزارش خبرآنلاین ،در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۵۴ درصدی، معادل ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۸ درصدی (معادل ۶ هزار و ۳۲۱ واحد) تا پله ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هرچه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چراکه ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۲۳۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاید اگر دنبال بهترین کلمه برای توصیف معاملات بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بگردید، فرسایشی و خسته‌کننده کلمات متناسبی برای این مقصود به شمار رود. در همین حین، معاملات بازارهای طلا و ارز جان دوباره‌ای گرفته است.

ربع‌سکه برای اولین بار از هفته گذشته بالاتر از سطح ۱۵ میلیون تومانی قرار گرفت. از سوی دیگر نیز پس از اصلاح تندوتیز دلار تا محدوده ۶۰ هزار تومانی، اهالی این بازار شاهد برگشت قیمت هستند. این موضوع در کنار عملکرد ضعیف نماگرهای بازار سهام، تالار شیشه‌ای را در رقابت بازدهی هفتگی در جایگاه‌ آخر قرار داده است.

سرمایه‌گذاران و سهامداران انتظار دارند اوضاع معاملات با اصلاح بند س ماده ۶ قانون بودجه بهبود پیدا کند. همچنین محرک دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد تعیین تکلیف وضعیت دلار نیماست. در صورتی که گپ میان دلار نیما و آزاد کاهش یابد، یا حداقل در مسیر کاهش قرار گیرد، تمایل سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر، بدون مشخص شدن ابهاماتی که در ذهن سهامداران راجع به سقف مالیات و وضعیت دلار نیما وجود دارد، نمی‌توان انتظار متحول شدن وضعیت بازار را در روز پایانی هفته داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901504

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!